top of page

Kırk Yıllık Bir Gayretin Hikâyesi...

Güncelleme tarihi: 23 Oca 2022


Nedavu Mağaza, çocukluğundan beri üreterek ve satarak ihtiyaçlarını gidermeye alışkın birinin, sahada sürekli çalışarak yazdığı bir "Çözüm Bulma" hikâyesidir.

Vâlidesine bir çift terlik hediye etmek istemişti ve parası yoktu. Birkaç boya kalemi, biraz kağıt ve kartonla hazırladığı çocuksu resimleri, arkadaşları tarafından beğenilip talep görmüş ve ilk satışlarını dokuzlu yaşlarında yapmıştı.

Babasından; emek vererek helâlinden kazanmayı, örgüyü ve dil bilgisini... Annesinden; terziliği ve ziyan etmemeyi... Hayat şartlarından da sürekli, tasavvur ederek kendi emeğiyle üretmesi gerektiğini öğrendi. Yıllar boyunca “Daha uyguna nasıl daha kaliteli yaşanır” sorusunun cevaplarını bulmak zorunda kaldı.

Üniversite yıllarında da devam etti bu ihtiyaç. Harçlığı bitince, masraflarını karşılamak için bir şeyler yapıp sattı ve âilesine yük olmamak için elinden geleni yaptı. Bir süre sonra hayat tarzı hâline gelen bu vaziyet, onu tabii bir müteşebbise dönüştürdü.

Evet evet! Neredeyse kırk yıldır devam eden bu hikâyede, kahramanın rolü hiç değişmedi. Üstelik her geçen yıl, onu biraz daha eğitip geliştirdi. Rızkını temin edebilmek ve projelerini gerçekleştirebilmek adına sadece çocukken çizdiği resimlerin, gelinken ördüğü patiklerin, çeyizinden sattığı tülbentlerin, gencecik bir anneyken diktiği elbiselerin değil, sonradan, formüle edip bizzat şişelediği cilt yağlarının, yaptığı ve yaptırdığı şalların, tasarlayıp ürettiği bebeklerin, yazdığı kitapların, çıkardığı müzik albümlerinin de satışını yaptı. Bu muhtelif gayretlere ek olarak, biriktirdiği tecrübeleri değerlendirmek üzere eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermeye başladı.

Ayakta kalmak, doymak, yol almak ve daha çok sadaka bırakmak adına hep çalıştı. İçinde sayısız başka kahramanın da sahne aldığı hayâtı boyunca, birilerine muhtaç olmadan yaşamak, yoluna, yurduna ve insanlara faydalı olmak isteyen bu insan, nihâyet tüm ticârî gayretlerini burada, Nedavu Mağaza’da topladı.


Satın alacağınız her bir ürünün ya yeni bir projeye, ya bir yetime, ya da bir eğitim hizmetine katkısı olacağını bilirseniz, bu husûsî mekânda, daha da büyük bir huzurla gezinebilirsiniz. Bâzı alışverişler özeldir… Ve şu anda siz, o özel yerlerden birindesiniz. İyi ki geldiniz...


Şimdi ürünleri incelerken dilerseniz, Neslihan Nur Türk’ün bu hikâyesini tefekkür edebilirsiniz.


Eğer, aşağıdaki filmi de seyredeyim, öyle dolaşayım, derseniz, şunu söyleyebiliriz:


Her insanın hayâtı başka bir romana ya da filme konu olabilir. Aşağıdaki tanıtım filmi de sevgili yol arkadaşları tarafından, Neslihan Nur Türk hakkında hazırlanmış olan, kısacık bir hayat hikâyesidir. Birçok biyografi gibi, hayâl kırıklıklarını, acıları ve hatâları değil, ortaya konmuş olan eserleri ve başarıları ihtivâ eder. Zaten sürçmeler, yaralanmalar, düşmeler ve zorluklar, çoğu zaman, bir eserin doğumundan evvel çekilen sancılar değil midir?


O hâlde, sevinçler bölüştükçe çoğalsın, hayırlı bir misâl olsun, duâsı ile...

Hadi buyurun, seyre...




Nedavu Mağaza




1.117 görüntüleme8 yorum
bottom of page